Králičí hřbet s libečkovou nádivkou

Suroviny

1 králičí hřbet
3 stroužky česneku
1 lžička kari
sůl
máslo
60 g slaniny
Nádivka:
3 rohlíky
100 ml mléka
1 lžíce másla
2 vejce
2 stroužky česneku
1/2 lžičky kari
sůl
3 lžíce sekaného libečku

recept nemá fotografii

Postup

Králičí hřbet vykostíme (dbáme na to, aby zůstal v jednom kuse), potřeme uvnitř i vně kašičkou z utřeného česneku, soli a kari koření. Pečivo nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a necháme vsáknout. Pak přidáme rozehřáté máslo, sekaný česnek, kari, sůl a nasekaný libeček a promícháme. Králičí hřbet naplníme nádivkou a sepneme jehlami nebo zašijeme. Vložíme ho do pekáče, poklademe kousky másla a slaniny a odkrytý pekáč dáme do horké trouby. Když se králík osmahne, podlijeme jej vodou, přiklopíme a pečeme do měkka. Nakonec vrchní díl pekáče sejmeme a necháme zčervenat. Porce králíka polijeme šťávou a podáváme s brambory sypanými libečkem nebo s bramborovou kaší.
Obměna:
Nemáte-li králíkárnu na dvorku či alespoň babičku, která chová králíky, můžete použít i normální kuře. Chce ho ovšem také zručně vykostit, aby zůstal celistvý plát masa a dále postupujeme úplně stejně.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,639x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králičí hřbet s libečkovou nádivkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist