Kuře kari
Suroviny
400 g kuřecího masa
3 lžíce oleje
1 vejce
1 lžička škrobu
půl šálku masového vývaru
1 lžička kari koření
půl cibule
1 pórek
1 lžíce červeného desertního vína
Glutasol
sůl

Postup
Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Promícháme ho s vejce, škrobem (solamylem) a solí a necháme krátce odležet. Mezitím si nakrájíme pórek na kolečka a cibuli na plátky. Na pánvi si rozpálíme tuk (olej či sádlo), vložíme do něj maso a osmahneme po všech stranách. Asi po třech minutách přidáme pórek a cibuli, kari koření, víno, glutasol a sůl. Mírně zalijeme vývarem připraveným z kostky masoxu a zvolna chvíli podusíme. Podáváme samozřejmě s rýží a jako vděčnou přílohu použijeme syrovou zeleninu, kterou máme k dispozici.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,909x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuře kari
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!