Zázvorová kachna

Suroviny

400 g kachního masa
2 lžičky máčeného škrobu
3 lžíce sádla
20 g máčeného zázvoru
malá cibule
50 g pórku
50 g konzervovaného celeru
1 lžíce červeného dezertního vína
sůl
mletý bílý pepř
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Maso z kachny opláchneme a nakrájíme na plátky. Osolíme, zastříkneme vínem a promícháme s máčeným škrobem. Takto připravené maso vložíme do rozpáleného sádla a za stálého míchání opékáme. Po chvilce přidáme na plátky nakrájený máčený zázvor, cibuli nakrájenou na tenká kolečka, pórek nakrájený rovněž na kolečka a konzervovaný celer. Zalijeme vývarem, promícháme a dochutíme vínem a bílým pepřem. Zahustíme lžičkou máčeného škrobu a znovu promícháme. Jako přílohu použijeme rýži a hotový pokrm posypeme jemně sekanou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,409x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zázvorová kachna


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist