Kapr s kari kořením
Suroviny
200 g kapra
1 bílek
1 lžíce máčeného škrobu
sůl
olej na smažení
1 cibule
100 g zeleného hrášku
1 lžička kari koření
trochu rybího vývaru
1 lžíce červeného dezertního vína
2 lžíce sádla
sůl
máčený škrob na zahuštění

Postup
Kapra vykostíme a zbavíme kůže. Z hlavy si můžeme uvařit polévky (viz kategorie Polévky) a část vývaru použít i při přípravě tohoto receptu. Kapří maso nakrájíme na plátky a smísíme s bílkem, škrobem a solí, které jsme si vidličkou rozšlehali v misce. Necháme pár minut odležet. Na pánvi si rozpálíme sádlo a plátky masa na něm osmahneme jen do světlé barvy a vyjmeme. Do rozpáleného sádla vložíme na kostičky nakrájenou cibuli a zelený hrášek. Po zpěnění přidáme kari koření, zalijeme vývarem, ochutíme vínem a přisolíme podle potřeby. Dobře promícháme a přidáme plátky kapra. Krátce společně podusíme a podle potřeby zahustíme jednou až dvěma lžičkami máčeného škrobu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,557x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kapr s kari kořením
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!