Kapr s kari kořením

Suroviny

200 g kapra
1 bílek
1 lžíce máčeného škrobu
sůl
olej na smažení
1 cibule
100 g zeleného hrášku
1 lžička kari koření
trochu rybího vývaru
1 lžíce červeného dezertního vína
2 lžíce sádla
sůl
máčený škrob na zahuštění

recept nemá fotografii

Postup

Kapra vykostíme a zbavíme kůže. Z hlavy si můžeme uvařit polévky (viz kategorie Polévky) a část vývaru použít i při přípravě tohoto receptu. Kapří maso nakrájíme na plátky a smísíme s bílkem, škrobem a solí, které jsme si vidličkou rozšlehali v misce. Necháme pár minut odležet. Na pánvi si rozpálíme sádlo a plátky masa na něm osmahneme jen do světlé barvy a vyjmeme. Do rozpáleného sádla vložíme na kostičky nakrájenou cibuli a zelený hrášek. Po zpěnění přidáme kari koření, zalijeme vývarem, ochutíme vínem a přisolíme podle potřeby. Dobře promícháme a přidáme plátky kapra. Krátce společně podusíme a podle potřeby zahustíme jednou až dvěma lžičkami máčeného škrobu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,329x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapr s kari kořením


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist