Šuang-si (Štěstí)

Suroviny

400 g svíčkové
1 lžíce máčeného škrobu
1 vejce
půl lžičky soli
3 lžíce sádla
4 čerstvé žampiony
1 paprikový lusk
1 menší pórek
1 cibule
2 stroužky česneku
kousek zázvoru
1 lžička červeného oleje
Záliv:
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce červeného dezertního vína
3 lžíce studeného hovězího vývaru
půl lžičky cukru
půl lžičky Glutasolu
1 lžička máčeného škrobu
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Nejprve si očistíme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky. Očistíme i všechnu zeleninu, paprikový lusk pokrájíme na proužky, cibuli na kostičky, pórek na kolečka a zázvor na plátky. Svíčkovou nakrájíme také na tenké plátky (pokud použijeme zmrzlé maso, lépe se krájí ještě částečně nerozmražené) a smísíme se solí, vejcem a škrobem. Ve větší dávce horkého tuku maso blanšírujeme a poté zcedíme a necháme okapat. V pánvi zahřejeme sádlo, přidáme tenké plátky žampionů, nakrájený červený paprikový lusk, pórek a cibuli. Zvýšíme intenzitu ohně a přidáme plátky česneku a máčeného zázvoru. Přimícháme maso, zalijeme připraveným zálivem a krátce podusíme. Povrch hotového pokrmu zakapeme červeným olejem. Podáváme samozřejmě s rýží a zeleninovým salátem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,529x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Šuang-si (Štěstí)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist