Králík dušený v zelenině

Suroviny

1 králičí hřbet a kýty
sůl
bílý pepř
lžička škrobu
3 lžíce oleje
150 g karotky
150 g bambusových výhonků (lze nahradit mladou kedlubnou)
4 větší rajčata
100 g zeleného hrášku
100 g fazolových lusků
3 stroužky česneku
sůl
petrželová nať
hovězí vývar (z kostky)

recept nemá fotografii

Postup

Odblaněné králičí maso nakrájíme na tenké špalíčky, osolíme, opepříme bílým pepřem a poprášíme škrobem. Na rozpáleném oleji jej prudce opečeme a podlijeme hovězím vývarem, který jsme si připravili z bujónové kostky. Přidáme na plátky nakrájenou karotku, bambusové výhonky, česnek, oloupaná rajčata a vše dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Když je maso téměř hotové, přidáme zelený hrášek a krájené fazolové lusky. Mírně zahustíme máčeným škrobem, ochutíme solí, lehce promícháme a zvolna dodusíme. Před podáváním posypeme zelenou petrželkou.
Poznámka: Jak snadno oloupat rajčata V místě, kde byla stopka, je nařízneme ostrým nožem do křížku a ponoříme je na dvě minuty do horké vody. Potom je vyjmeme a lehce slupku sloupneme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,328x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík dušený v zelenině


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist