Burákové rizoto

Suroviny

400 g mletého masa
2 šálky rýže
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
150 g tvrdého sýra
sůl
pepř
chilli koření
1 lžíce burských oříšků
4 rajčata

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve uvaříme samostatně rýži tak, aby byla měkká a sypká. Zatímco se rýže vaří, dáme si na pánev olej a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme špetku chilli koření a vyloupané burské oříšky. Vše společně podusíme ve vlastní šťávě za občasného zamíchání. V zapékací misce promícháme uvařenou rýži a připravenou masovou směs včetně části vypečeného tuku ( pozor, nesmí být přepálený). Směs zapečeme v troubě asi 8 až 10 minut, ke konci zapékání ji posypeme nastrouhaným sýrem, který se má pouze rozpustit. Jednotlivé porce ozdobíme na talířích plátky nakrájených rajčat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,766x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Burákové rizoto


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist