Voňavý květák

Suroviny

2 květáky
2 vejce
mléko
4-5 lžic hladké mouky
sůl
pepř
pažitku
cibulovou nať
kerblík
bazalku
olej

recept nemá fotografii

Postup

Květák rozdělíme na růžičky a předvaříme v osolené vodě asi 10 minut. Všechno zelené koření opláchneme vlahou vodou, necháme okapat a jemněji nasekáme. Použít můžeme prakticky libovolné zelené koření, které máme k dispozici. V nouzi použijeme směs sušené majoránky s tymiánem. Z vajec, mléka, mouky a koření vymícháme hladké tužší těstíčko a do něj namáčíme vychladlé růžičky květáku (těstíčko by nemělo z květáku příliš kapat). Smažíme dozlatova v rozpáleném oleji buď na pánvi nebo ve fritovacím hrnci.
Poznámka: Je to ideální letní jídlo, kdy je dostatek levného květáku a hojnost zelených bylinek. Někteří strávníci takto upravený květák ještě vylepšují tatarskou omáčkou nebo kečupem.



Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,696x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Voňavý květák


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist