Žemlové knedlíky
Suroviny
400 g veky (rohlíků, housek)
120 g hrubé mouky
300 ml mléka
2 vejce
2 lžíce nasekané zelené petrželky
sůl
muškátový květ
Postup
Veku nakrájíme na kostičky a mírně pokapeme jednou lžící mléka. Oddělíme bílky a žloutky. Z mouky, mléka, žloutků, nasekané petrželky a nakrájené veky, soli a muškátového oříšku vypracujeme těsto, do kterého přidáme tuhý sníh z bílků. Z těsta vytvoříme středně velké kulaté knedlíky, které vložíme do vařící vody. Měly by téměř ihned vyplavat na povrch. Vaříme je zhruba 10 minut. Po vyjmutí z vody je propíchneme nebo rozkrojíme. Používáme je jako přílohu k omáčkám.
Poznámka:Lze také vytvořit dvě šišky (lépe se formují do výsledného tvaru mokrýma rukama. Vaří se trochu déle, asi 15 minut. Hotové se krájejí nití.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,836x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Žemlové knedlíky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!