Žemlové knedlíky

Suroviny

400 g veky (rohlíků, housek)
120 g hrubé mouky
300 ml mléka
2 vejce
2 lžíce nasekané zelené petrželky
sůl
muškátový květ

recept nemá fotografii

Postup

Veku nakrájíme na kostičky a mírně pokapeme jednou lžící mléka. Oddělíme bílky a žloutky. Z mouky, mléka, žloutků, nasekané petrželky a nakrájené veky, soli a muškátového oříšku vypracujeme těsto, do kterého přidáme tuhý sníh z bílků. Z těsta vytvoříme středně velké kulaté knedlíky, které vložíme do vařící vody. Měly by téměř ihned vyplavat na povrch. Vaříme je zhruba 10 minut. Po vyjmutí z vody je propíchneme nebo rozkrojíme. Používáme je jako přílohu k omáčkám.
Poznámka:Lze také vytvořit dvě šišky (lépe se formují do výsledného tvaru mokrýma rukama. Vaří se trochu déle, asi 15 minut. Hotové se krájejí nití.



Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,425x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0.00 (počet: 1) 0.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Žemlové knedlíky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist