Brambory pečené v alobalu

Suroviny

4 brambory (asi po 100 g)
2 lžíce oleje
svazek ředkviček
300 g zakysané smetany
3 lžíce pokrájené pažitky
šťáva z 1/2 citronu
sůl
pepř
3 lžíce pražených slunečnicových semínek

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme asi na 220 stupňů. Brambory pečlivě omyjeme, osušíme a každou zabalíme do kusu alobalu, který jsme na vnitřní straně potřeli olejem. Vložíme do trouby na plech či rošt a pečeme asi 60 minut. Zatím si omyjeme ředkvičky a nastrouháme je nahrubo. Jednu lžíci ředkviček odložíme na ozdobení, zbytek smícháme se zakysanou smetanou. Přidáme pažitku, citronovou šťávu, sůl a pepř. Upečené brambory vyjmeme s alobalu (opatrně, pálí!), nařízneme je a naplníme ředvičkovým krémem. Ozdobíme semínky a odloženými ředkvičkami.

Poznámka: Fantazii při obměnách náplně se meze nekladou! Zakysanou smetanu lze například nahradit tvarohem ušlehaným s trochou mléka. Máme-li libeček, může klidně nahradit pažitku a máme další výraznou chuťovou variantu jednoduché večeře.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,992x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Brambory pečené v alobalu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist