Jehněčí kotlety s brokolicí

Suroviny

8 jehněčích kotlet s kostí
500 g brokolice
4 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžička zrnek zeleného pepře
250 ml suchého červeného vína
2 lžičky jíšky (máslo, hladká mouka)
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Brokolici očistíme, omyjeme, rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme ji přes síto, necháme okapat a udržujeme ji v teple. Cibuli pokrájíme na kolečka, česnek na plátky. Kotlety omyjeme a osušíme. Na tučném kraji je nařízneme a opečeme je na oleji po obou stranách. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek,zrnka pepře, osolíme a krátce společně osmahneme. Přilijeme červené víno a dusíme společně asi 5 minut. Potom kotlety vyjmeme z omáčky a udržujeme je v teple. Do omáčky přidáme hotovou jíšku, omáčku mícháme a jíšku dobře prohřejeme. Podle potřeby dosolíme. Kotlety servírujeme polité omáčkou a s vařenou brokolicí. Vhodnou přílohou jsou brambory.
Poznámka:Příprava pokrmu je náročnější na organizaci práce. Také cena je vyšší.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,574x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jehněčí kotlety s brokolicí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist