Jehněčí kotlety s brokolicí

Suroviny

8 jehněčích kotlet s kostí
500 g brokolice
4 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžička zrnek zeleného pepře
250 ml suchého červeného vína
2 lžičky jíšky (máslo, hladká mouka)
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Brokolici očistíme, omyjeme, rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme ji přes síto, necháme okapat a udržujeme ji v teple. Cibuli pokrájíme na kolečka, česnek na plátky. Kotlety omyjeme a osušíme. Na tučném kraji je nařízneme a opečeme je na oleji po obou stranách. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek,zrnka pepře, osolíme a krátce společně osmahneme. Přilijeme červené víno a dusíme společně asi 5 minut. Potom kotlety vyjmeme z omáčky a udržujeme je v teple. Do omáčky přidáme hotovou jíšku, omáčku mícháme a jíšku dobře prohřejeme. Podle potřeby dosolíme. Kotlety servírujeme polité omáčkou a s vařenou brokolicí. Vhodnou přílohou jsou brambory.
Poznámka:Příprava pokrmu je náročnější na organizaci práce. Také cena je vyšší.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,415x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jehněčí kotlety s brokolicí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist