Jako živáňská
Suroviny
300 g vepřového plecka nebo krkovice
200 g klobásy
200 g vepřových jater
150 g anglické slaniny
3 cibule
12 brambor
6 stroužků česneku
olej
sůl
mletý pepř
kmín
sladká mletá paprika
majoránka

Postup
Brambory si oloupeme a nakrájíme na plátky. Stejně nakrájíme i klobásy a slaninu, maso nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka. Vše dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, sůl, kmín, majoránku, papriku, zakapeme trochou oleje a důkladně promícháme. Potom směs vyklopíme na větší plát alobalu a znovu zakapeme olejem. Srolujeme do válce, na krajích dobře utěsníme a přidáme druhou vrstvu alobalu, kterou zajistíme podobným způsobem. Máme-li dostatek času, necháme před přípravou proležet asi tři hodiny v ledničce. Potom vložíme naplněnou alobalovou roli na pekáč do vyhřáté trouby a pečeme naplno asi 20 minut. Poté příkon ztlumíme na minimum a dopékáme další hodinu. Samozřejmě neotvíráme, trpělivě čekáme a připravujeme oblohu z čerstvé zeleniny, čerstvý chléb jako přílohu a studené pivo. Při konzumaci můžeme lehce přivírat oči a snít o letním rožnění na chalupě.
Poznámka:Místo zavinutí směsi do alobalu lze použít i zapékací misku a přikrýt ji alobalem. Pozor! Je toho nejméně 8 porcí!
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,959x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jako živáňská
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!