Uzené vepřové maso v pórku a jablkách

Suroviny

1 kg uzeného vepřového masa
1 pórek
2 jablka
1 lžička sušené majoránky
40 g strouhanky
5 lžic oleje
sůl
pepř
kousek křenu
citrónová šťáva
200 g zakysané smetany

recept nemá fotografii

Postup

Pórek očistíme a šikmo nakrájíme na plátky. Omytá jablka rozčtvrtíme, odstraníme z nich jádřince a také je nakrájíme na plátky. Pórek, jablka, majoránku a strouhanku osmažíme na rozehřátém oleji, vše osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Maso vložíme do pekáče, potřeme připravenou pórkovou směsí a pečeme asi 2 hodiny. Podle potřeby trochu podlijeme. Nastrouháme křen a zalijeme ho citrónovou šťávou, přimícháme smetanu a osolíme. Upečené uzené maso necháme vychladnout, nakrájíme ho na plátky silné asi 1 cm a podáváme se smetanovým křenem.





Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,641x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Uzené vepřové maso v pórku a jablkách


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist