Guláš z vepřového masa na leču

Suroviny

500 g vepřového masa
40 g sojového masa (kostky)
2 cibule
3 lžíce oleje (sádla)
1 malá sklenice leča
sůl
pepř
1/2 lučiny
1 malá zelená paprika

recept nemá fotografii

Postup


Sojové maso povaříme 30 minut ve vodě s bujonovou kostkou. Poté slijeme, přebytečnou vodu lehce vymačkáme a necháme vychladnout. Dále s ním pracujeme jako s vepřovým masem.
Oloupeme si cibuli, nakrájíme na kostky a osmahneme jí v kastrolu na rozpáleném oleji. Přidáme vepřové maso nakrájené na kostky i sojové maso. Necháme ze všech stran lehce osmahnout, osolíme a opepříme. Přidáme všechno lečo, zamícháme a přilijeme asi půl sklenice po leču vývaru nebo vody. Necháme pod pokličkou necháme dusit. Občas kontrolujeme a zamícháme. Když je maso téměř měkké, přidáme na proužky nakrájenou zelenou papriku a do omáčky rozdrobíme polovinu lučiny. Promícháme, lučina se rozpustí a dodá omáčce jemnější chuť. Podáváme s knedlíkem či těstovinami. Ozdobit můžeme kolečky čerstvé cibule nebo zelenou natí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,975x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Guláš z vepřového masa na leču


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist