Rýže
Suroviny
4 šálky vody
1 šálek rýže
4 lžíce másla
sůl
pepř
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce kaparů
1 lžička strouhané citronové kůry
1 lžíce zelené petrželky
citrón
Postup
Odměřené množství vody vlijeme do hrnce a přivedeme do varu. Do vařící vody vsypeme opranou rýži a vaříme ji na silnějším ohni asi 15 minut, až je rýže skoro měkká. Pak obsah hrnce slijeme přes síto, rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na velké pánvi rozehřejeme máslo na mírnějším ohni, přidáme rýži, osolíme, opepříme a za občasného promíchání vidličkou rýži prohřejeme, až je hodně horká. Potom k ní přidáme citronovou šťávu, petrželky a citronovou kůru. Zlehka promícháme. Horkou rýžovou směs upravíme úhledně na velký talíř. Na dobře omytém citrónu vykrojíme do kůry několik podélných, úzkých řezů a potom jej nakrájíme na kolečka. Těmi poklademe kolem dokola kraj talíře s rýží. Podáváme jako přílohu - nejlepší je k rybám.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,102x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rýže
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!