Rýže

Suroviny

4 šálky vody
1 šálek rýže
4 lžíce másla
sůl
pepř
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce kaparů
1 lžička strouhané citronové kůry
1 lžíce zelené petrželky
citrón

recept nemá fotografii

Postup

Odměřené množství vody vlijeme do hrnce a přivedeme do varu. Do vařící vody vsypeme opranou rýži a vaříme ji na silnějším ohni asi 15 minut, až je rýže skoro měkká. Pak obsah hrnce slijeme přes síto, rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na velké pánvi rozehřejeme máslo na mírnějším ohni, přidáme rýži, osolíme, opepříme a za občasného promíchání vidličkou rýži prohřejeme, až je hodně horká. Potom k ní přidáme citronovou šťávu, petrželky a citronovou kůru. Zlehka promícháme. Horkou rýžovou směs upravíme úhledně na velký talíř. Na dobře omytém citrónu vykrojíme do kůry několik podélných, úzkých řezů a potom jej nakrájíme na kolečka. Těmi poklademe kolem dokola kraj talíře s rýží. Podáváme jako přílohu - nejlepší je k rybám.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 050x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rýže


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist