Indiánská rýže kari

Suroviny

1 lžíce másla
1 cibule
1 řapík celeru
1 lžička soli
1 lžíce kari koření
4 šálky kuřecího vývaru
2 šálky rýže
1/2 šálku rozinek
1/2 šálku mraženého hrášku
1/2 šálku loupaných mandlí

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Řapík celeru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Připravíme si kuřecí vývar z kostky. Propláchneme rozinky, spaříme a oloupeme mandle.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a celer a za občasného míchání opékáme, až celer změkne. Osolíme, přidáme kari koření a opékáme další dvě minuty. Zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Do vařícího vývaru vsypeme propláchnutou rýži, přikryjeme a necháme pomalu dusit, až rýže změkne - asi 20 minut. Potom slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme rozinky, hrášek a mandle opražené na lžičce másla. Vše zlehka promícháme. Tuto rýži můžeme podávat horkou i vychlazenou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,290x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Indiánská rýže kari


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist