Králík pečený na cibuli

Suroviny

1 králík
200-400 g vepřového bůčku
400 g cibule
sůl
2 lžíce kmínu
2 lžíce sádla

recept nemá fotografii

Postup

Králíka opláchneme, osušíme a potřeme solí po povrchu i zevnitř. Také vepřový bůček osolíme a vložíme ho do králičí "dutiny". Množství bůčku volíme podle chuti, lze nahradit i kouskem vepřové krkovičky. Důvodem pro společnou úpravu obou mas je to, že králičí maso je poměrně suché a pečením společně s bůčkem získá na šťavnatosti a chuti. Připravené maso naskládáme do pekáče, který jsme vytřeli sádlem (opět lze použít i jiný oblíbený tuk). Obojí maso posypeme hojně kmínem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a také jí zasypeme maso. Přilijeme vodu (asi 1 cm), pekáč přikryjeme a dáme péct do trouby. Asi v polovině pečení maso otočíme a případně podlijeme. Podáváme s houskovým knedlíkem a lehkým dušeným zelím.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,851x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík pečený na cibuli


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist