Králík pečený na cibuli
Suroviny
1 králík
200-400 g vepřového bůčku
400 g cibule
sůl
2 lžíce kmínu
2 lžíce sádla
Postup
Králíka opláchneme, osušíme a potřeme solí po povrchu i zevnitř. Také vepřový bůček osolíme a vložíme ho do králičí "dutiny". Množství bůčku volíme podle chuti, lze nahradit i kouskem vepřové krkovičky. Důvodem pro společnou úpravu obou mas je to, že králičí maso je poměrně suché a pečením společně s bůčkem získá na šťavnatosti a chuti. Připravené maso naskládáme do pekáče, který jsme vytřeli sádlem (opět lze použít i jiný oblíbený tuk). Obojí maso posypeme hojně kmínem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a také jí zasypeme maso. Přilijeme vodu (asi 1 cm), pekáč přikryjeme a dáme péct do trouby. Asi v polovině pečení maso otočíme a případně podlijeme. Podáváme s houskovým knedlíkem a lehkým dušeným zelím.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,167x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík pečený na cibuli
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!