Králík pečený na cibuli

Suroviny

1 králík
200-400 g vepřového bůčku
400 g cibule
sůl
2 lžíce kmínu
2 lžíce sádla

recept nemá fotografii

Postup

Králíka opláchneme, osušíme a potřeme solí po povrchu i zevnitř. Také vepřový bůček osolíme a vložíme ho do králičí "dutiny". Množství bůčku volíme podle chuti, lze nahradit i kouskem vepřové krkovičky. Důvodem pro společnou úpravu obou mas je to, že králičí maso je poměrně suché a pečením společně s bůčkem získá na šťavnatosti a chuti. Připravené maso naskládáme do pekáče, který jsme vytřeli sádlem (opět lze použít i jiný oblíbený tuk). Obojí maso posypeme hojně kmínem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a také jí zasypeme maso. Přilijeme vodu (asi 1 cm), pekáč přikryjeme a dáme péct do trouby. Asi v polovině pečení maso otočíme a případně podlijeme. Podáváme s houskovým knedlíkem a lehkým dušeným zelím.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,167x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík pečený na cibuli


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist