Polévka z králičích drobů

Suroviny

1 králičí hlava
králičí játra a ledvinky
kořenová zelenina
zelená petrželka
1 pórek
2 lžíce zeleného hrášku
sůl
pepř mletý
pepř celý
bobkový list
1 lžička vegety
100 g másla
2 lžíce hladké mouky
1 žemli

recept nemá fotografii

Postup

Chcete-li ekonomicky spotřebovat celého králíka, nabízím Vám k vyzkoušení ověřenou polévku z králičích drobů. Polévky je nejméně 10 porcí a pozor, je velmi vydatná!
Do studené vody (cca 3 litry) dáme vařit králičí hlavu, přidáme lžíci soli, 1 bobkový list a 4 kuličky celého pepře. Vaříme zvolna a asi po 15 minutách přidáme další králičí vnitřnosti (játra, ledvinky). Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho z polévky, necháme zchladnout, obereme, případně pokrájíme a vrátíme do polévky.
Očistíme si kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Pórek nakrájíme na kolečka a vložíme do polévky společně s hráškem. Z 70 g másla a hladké mouky si připravíme tmavší jíšku, rozředíme ji vodou, rozmícháme a vlijeme do vroucí polévky. Necháme ji provařit. Na závěr dochutíme mletým pepřem a vegetou a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Podáváme s osmaženou houskou (pro její osmažení použijeme zbytek másla).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,552x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Polévka z králičích drobů


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist