Sýrová rýže
Suroviny
4 šálky hovězího vývaru
2 šálky neloupané rýže Natural
3 lžíce másla
6 neoloupaných žampionů
1 jablko
1 lžička soli
1 lžička sušeného tymiánu
1/4 lžičky šafránu
1/2 šálku kešu oříšků
2 šálky strouhaného sýra
Postup
Nejdříve si připravíme hovězí vývar - může být i z masové kostky. Do vařícího vývaru vsypeme propláchnutou rýži, přikryjeme a vaříme na velmi mírném ohni asi 45 minut. Potom odstavíme a případně slijeme přebytečnou tekutinu. Znovu přikryjeme a uchováme v teple. Na pánvi rozhřejeme máslo a žampiony nakrájené na klínky na něm opečeme do zlatohněda. Přidáme na plátky nakrájené jablko a také opečeme, až trochu změkne. Přimícháme sůl, koření a oříšky. Směs vmícháme do horké rýže. Hrnec s rýží postavíme ještě jednou na mírný oheň a po troškách lehce vmícháváme roztavený sýr. Jakmile je sýr rozpuštěný tak, že pokrm získal mírně lepkavou konzistenci, přesypeme rýži do nahřáté mísy a podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,233x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Sýrová rýže
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!