Sýrová rýže

Suroviny

4 šálky hovězího vývaru
2 šálky neloupané rýže Natural
3 lžíce másla
6 neoloupaných žampionů
1 jablko
1 lžička soli
1 lžička sušeného tymiánu
1/4 lžičky šafránu
1/2 šálku kešu oříšků
2 šálky strouhaného sýra

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme hovězí vývar - může být i z masové kostky. Do vařícího vývaru vsypeme propláchnutou rýži, přikryjeme a vaříme na velmi mírném ohni asi 45 minut. Potom odstavíme a případně slijeme přebytečnou tekutinu. Znovu přikryjeme a uchováme v teple. Na pánvi rozhřejeme máslo a žampiony nakrájené na klínky na něm opečeme do zlatohněda. Přidáme na plátky nakrájené jablko a také opečeme, až trochu změkne. Přimícháme sůl, koření a oříšky. Směs vmícháme do horké rýže. Hrnec s rýží postavíme ještě jednou na mírný oheň a po troškách lehce vmícháváme roztavený sýr. Jakmile je sýr rozpuštěný tak, že pokrm získal mírně lepkavou konzistenci, přesypeme rýži do nahřáté mísy a podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,000x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sýrová rýže


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist