Kořeněná rýže

Suroviny

1 lžíce másla
2 rozdrcené stroužky česneku
2 menší mrkve nakrájené na kostičky
1 šálek rýže
2 šálky vody
1 lžička soli
1 lžička strouhané citrónové kůry
špetka strouhaného hřebíčku
špetka strouhaného muškátového oříšku

recept nemá fotografii

Postup

V kastrolu rozehřejeme máslo na středně silném ohni, přidáme česnek, mrkev a za občasného míchání opékáme asi 2 minuty. Potom přidáme propláchnutou, okapanou rýži a mícháme, až se všechno obalí tukem. Zalijeme vodou, přidáme sůl, citrónovou kůru a koření. Přivedeme do varu. Potom kastrol přikryjeme a na velmi mírném ohni necháme pokrm dusit až rýže změkne a veškerá tekutina se vstřebá (asi 20 minut). Hotovou rýži podáváme horkou, nejlépe jako přílohu k vepřovému nebo jehněčímu masu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 156x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kořeněná rýže


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist