Kešu karotka

Suroviny

400-500 g čerstvé mladé karotky
1/3 šálku mrkvové (jablečné) šťávy
2 lžíce rozehřátého másla
1 lžíce tekutého medu
1/3 lžičky soli
1/8 lžičky bílého pepře
1 lžička citrónové šťávy
trochu strouhané citrónové kůry
špetka skořice
1 lžička madeiry
1/4 šálku kešu oříšků nasekaných nadrobno

recept nemá fotografii

Postup

V kastrolku přivedeme mrkvovou šťávu do varu, přidáme na kolečka nakrájenou karotku a vaříme ji, až změkne. Pozor, nesmíme ji rozvařit. Karotku slijeme přes síto a necháme ji okapat. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme všechny ostatní přísady kromě oříšků a prohřejeme je. Potom přidáme karotku a dobře ji promícháme, aby se obalila máslovou šťávou. Nakonec vmícháme kešu oříšky. Podáváme jako přílohu např. k vařeným bramborám nebo k rýži.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,402x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kešu karotka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist