Kapustičky s jablkem

Suroviny

450-500 g kapustiček
2 jablka
1 lžíce citrónové šťávy
4 plátky anglické slaniny
1 malá cibule
špetka mletého zázvoru
1/4 lžičky soli
1 1/2 šálku zakysané smetany

recept nemá fotografii

Postup

Z kapustiček odstraníme nejvrchnější lístečky a vykrojíme košťálky. Vložíme je do kastrolu s osolenou vařící vodou (na 1/2 l vody 1/2 lžičky soli) a uvaříme je doměkka (asi 12-15 minut). Mezitím oloupeme jablka, nakrájíme je na osminky a odstraníme jádřince. Osminky nakrájíme ještě na malé klínky, dáme je do porcelánové misky, pokapeme citrónovou šťávou a necháme je stát. V pánvi rozehřejeme na středně silném ohni na proužky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme cibuli a osmahneme ji do zlatožluta. Odlejeme z pánve tuk, přidáme jablka a opečeme je téměř doměkka. Přidáme uvařené kapustičky, zázvor, sůl, zalijeme zakysanou smetanou a necháme vařit 5 minut. Podáváme horké jako přílohu - nejlépe k rybě nebo k drůbeži.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,583x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapustičky s jablkem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist