Pstruh po kanadsku

Suroviny

4 menší pstruzi
1 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce kompotovaných brusinek
4 lžíce sojové omáčky
šťáva z jednoho malého citrónu
4 lžíce másla
1/4 lžičky soli

recept nemá fotografii

Postup

Pstruhy vykucháme, odstřihneme ploutve, ale hlavu a ocas ponecháme. Neoškrabujeme je! Dobře je propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a osolíme zevnitř i zvenčí. Mražené pstruhy necháme rozmrazit a okapat. Větší mělkou zapékací nádobu vymastíme dobře olejem, naskládáme do ní pstruhy do jedné vrstvy tak, aby střídavě ležela jedna hlava vedle ocasu druhého. V mističce rozmícháme vidličkou prolisovaný česnek, pepř a brusinky a ryby touto směsí potřeme. Ve stejné mističce potom rozšleháme sójovou omáčku s citrónovou šťávou. V hrnečku rozehřejeme máslo a osolíme je. Pstruhy hodně pokapeme asi polovinou másla a zapečeme je asi 5 minut v troubě. Potom je vyndáme, necháme asi minutu stát a potom je přelijeme sójovou omáčkou s citrónem. Vrátíme je do trouby a pečeme ještě asi 10-12 minut. Během pečení je často pokapáváme máslem, až je všechno vypotřebované. Pstruzi jsou hotoví, když jimi projede vidlička jako máslem. Servírujeme je v zapékací misce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,902x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pstruh po kanadsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist