Plněné karbanátky (grilované)
Suroviny
1 kg mletého hovězího masa
1 cibule nakrájená nadrobno
2 šálky strouhanky
1/2 šálku mléka
1 lžička soli
1/2 lžičky mletého pepře
1 lžička sušené petrželky
6 lžic libovolného strouhaného sýra
1 lžíce hořčice
Postup
Mleté maso dobře promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, strouhankou, mlékem, solí, pepřem a petrželkou. Směs rozdělíme na 6 dílů a z každého vytvoříme navlhčenýma rukama kouli. Strouhaný sýr smícháme v misce s hořčicí, do každé masové koule uděláme hluboký otvor a vtlačíme do něj 1/6 sýrové náplně. Otvory uzavřeme a z každé naplněné koule uděláme karbanátek. Grilovací rošt mírně potřeme olejem, aby se mleté maso nepřipalovalo. Naplněné karbanátky vložíme na rošt a grilujeme po každé straně asi 5 minut. Karbanátky by měly být opečené na povrchu dohněda, ale uvnitř pouze tak, aby se sýrová náplně stačila roztavit. Podáváme horké.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,588x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Plněné karbanátky (grilované)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

