Grilovaná ryba

Suroviny

1 středně velká ryba (jakákoliv)
olej
sůl
mletý pepř
kmín
sladká mletá paprika
svazek zelené petrželky
kousek másla
citrónová šťáva

recept nemá fotografii

Postup

Rybu vykucháme, očistíme, omyjeme a osušíme. Ponecháme ji vcelku i s hlavou. Vně ji celou natřeme olejem, zevnitř i zvenku si osolíme, okořeníme pepřem, kmínem a paprikou. Do břišní dutiny vložíme svazek zelené petrželky a máslo. Zakapeme citrónovou šťávou. Rybu položíme na rošt a grilujeme po každé straně do zlatohněda. Je hotová, když jí vidlička lehce projede až k páteři. Doba grilování záleží na velikosti a druhu ryby. V polovině grilování rybu opatrně obrátíme, nejlépe za pomoci dvou obraceček, aby se nepotrhala. Ideální je speciální rošt na rybu, do kterého se celá ryba uzavře a dá se bezpečně otáčet i přenášet z grilu na talíř.
Poznámky:Je to tak dobré, že jedna ryba (např. makrela) stačí tak akorát pro jednoho strávníka. Proto je jich na obrázku skoro pět! Místo pepře, kmínu a papriky lze také použít směs koření na ryby. Lžící tohoto koření smícháme se dvěma lžícemi oleje a potíráme tím ryby při grilování.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,757x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Grilovaná ryba


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist