Zimní ovocný salát

Suroviny

2 velké pomeranče
1 grapefruit
2 jablka
2 banány
10 švestek (i kompotovaných)
šťáva z jednoho citrónu
1/4 šálku vody
1/4 šálku cukru
1 hrst rozinek
1/2 šálku vyloupaných ořechů
1 lžíce rumu

recept nemá fotografii

Postup

Z pomerančů oloupeme kůru včetně bílé slupky a příčně je nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm. Špičkou nože odstraníme jádra. Každé kolečko rozdělíme na 4 dílky a dáme je do mísy. Také grapefruit oloupeme, rozdělíme na dílky, každý dílek na užší straně natrhneme, stáhneme z něho celou slupku a odstraníme jádra. Oloupané dílky rozdělíme na třetiny a také dáme do mísy. Jablka oloupeme, nakrájíme na kolečka. Všechno nakrájené ovoce pokapeme vydatně šťávou z citrónu. V kastrolku svaříme vodu s cukrem, až se tvoří bubliny - nejméně 5 minut varu. Odstavíme, vmícháme rozinky, ořechy a rum. Necháme prochladnout a vlažným cukrovým roztokem zalijeme ovoce v míse. Necháme stát na chladném místě (v chladničce) asi jednu hodinu přikryté. Občas opatrně promícháme. Tento salát se udrží přikrytý a v chladu až do druhého dne.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,273x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zimní ovocný salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist