Játra s jablky a cibulí

Suroviny

4 cibule
2 velká jablka
4 plátky jater (telecí, vepřová)
2 lžíce hladké mouky
5 lžic oleje
40 g másla
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka. Také jablka oloupeme, rozkrojíme je v polovině, odstraníme jádřince a potom dužinu pokrájíme na kolečka široká asi 1 cm a s otvorem uprostřed. Játra omyjeme, osušíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi si rozpálíme olej a opečeme na ní kolečka cibule. V další pánvi si rozpustíme másle a opečeme na něm jablka. Cibuli i jablka vyndáme z pánve, dáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk a udržujeme v teple. Zbylé máslo smícháme s olejem, zahřejeme a opečeme na něm játra obalená v mouce (po každé straně opékáme asi 3 minuty). Teprve když jsou játra hotová, tak je osolíme a opepříme (kdybychom je osolili dopředu, játra by ztvrdla!). Podáváme je ozdobená plátky jablek a kolečky osmažené cibule.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,446x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Játra s jablky a cibulí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist