Květákové karí

Suroviny

1 květák
400 g brokolice
400 g mrkve
1 feferonka
2 cibule
250 g rýže
100 g rozinek
3 lžíce oleje
300 ml zeleninového vývaru
200 g zakysané smetany
200 g kompotovaného ananasu
karí
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Květák a brokolici rozebereme na růžičky, mrkev oloupeme a podélně rozčtvrtíme. Feferonku zbavíme semeníku a omyjeme, cibuli oloupeme a obojí posekáme. Uvaříme přílohovou rýži a vmícháme do ní propláchnuté (případně spařené) rozinky. Nasekané feferonky a cibuli osmahneme na oleji, přidáme mrkev, vývar ze zeleninové kostky a dusíme asi 3 minuty. Potom přidáme květák s brokolicí a dusíme dalších 7 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a kostičky ananasu. Směs osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením podle chuti. Podáváme s připravenou rýží.
Poznámka: Jde o bezmasé jídlo a zvolíte-li smetanu s nízkým obsahem tuku, tak je to jídlo vhodné i pro redukční dietu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,726x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Květákové karí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist