Nastavovaný perník

Suroviny

Karamel:
100 g krystalového cukru
1 lžíce vody
1 lžička octa
200 ml vody
Těsto:
4 žloutky
200 g moučkového cukru
tuhý sníh ze čtyř bílků
250 g hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
1 lžička mleté skořice
1 hřebíček
citrónová kůra
1 lžíce kakaa
džem
Náplň:
500 g tvarohu
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
150 g másla
50 g rozinek

recept nemá fotografii

Postup

Z krystalového cukru, jedné lžíce vody a lžičky octa připravíme karamel (podrobnosti viz kategorie Různé - Jak připravit karamel), který zalijeme vodou, necháme rozpustit a vychladnout. Žloutky ušleháme s cukrem a pomalu přimícháme vychladlý karamel. Přidáme mouku, jedlou sodu, skořici, tlučený hřebíček, nastrouhanou citrónovou kůru, kakao a nakonec tuhý sníh z bílků. Lehce promícháme a nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů. Vychladlý perník potřeme na povrchu tenkou vrstvou džemu (rybízového, meruňkového) a náplní, kterou jsme ušlehali z tvarohu, cukru a másla. Do náplně nakonec přimícháme opláchnuté a osušené rozinky a rozetřeme ji na povrch moučníku. Podle chutí ozdobíme strouhanou čokoládou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,448x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nastavovaný perník


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist