Třešňový závin

Suroviny

1 balíček listového těsta
1 kg třešní
3 bílky
100 g cukru
2 lžíce strouhanky
8 lžic mletých ořechů
1 vanilkový cukr
moučkový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Listové těsto tence vyválíme. Třešně opereme, necháme odkapat a odpeckujeme a posypeme jimi polovinu rozváleného těsta. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, potom do něj přidáme moučkový cukr a znovu společně ušleháme. Takto připravený sníh rozložíme na třešně, posypeme strouhankou a mletými ořechy. Nakonec posypeme vanilkovým cukrem a zavineme. Závin přeneseme pomocí utěrky na vymaštěný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlý posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na řezy a podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,401x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Třešňový závin


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist