Reveňový koláč s bílkovým sněhem

Suroviny

400 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
200 g tuku (Hera)
voda

Náplň:
600 g reveně (rebarbory)
200 g moučkového cukru
citrónová kůra
50 g rozinek
50 g mandlí

Bílkový sníh:
4 bílky
140 g moučkového cukru

recept nemá fotografii

Postup

Řapíky reveně (rebarbory) oloupeme - odstraníme tak tenkou a tuhou vrchní slupku. Potom je nakrájíme na kostičky a smícháme je se spařenými rozinkami, oloupanými a nasekanými mandlemi a moučkovým cukrem. Mouku smícháme v míse s práškem do pečiva, přidáme nasekaný změklý tuk a podle potřeby vodu. Rukama vypracujeme polotuhé těsto, které rozválíme, přeneseme pomocí utěrky na vymaštěný plech a posypeme rovnoměrně reveňovou náplní. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Zatím si z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do něj moučkový cukr a ještě jednou ušleháme. Ke konci pečení (okraje koláče začínají růžovět) vyjmeme plech z trouby a na koláč rovnoměrně rozvrstvíme bílkový sníh. Snížíme teplotu v troubě a ještě chvíli zapékáme, aby bílkový sníh na povrchu ztuhl. Ještě vlahý koláč krájíme na čtverce či jiné tvary.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,494x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Reveňový koláč s bílkovým sněhem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist