Dukátové buchtičky
Suroviny
400 ml mléka
30 g droždí
1 lžíce cukru krystal
400 g polohrubé mouky
sůl
40 g cukru moučka
1 žloutek
30 g másla
Krém:
500 ml mléka
2 žloutky
20 g hladké mouky
40 g práškového cukru
1 vanilkový cukr
Postup
V misce rozmícháme droždí s cukrem, až se rozpustí na kaši. Přidáme několik lžic mléka, lžičku cukru a trochu mouky. Lehce promícháme a takto připravený kvásek necháme v teplé místnosti vykynout. Mouku promícháme s moučkovým cukrem, solí, přidáme vykynutý kvásek, žloutek a rozpuštěné máslo. Vařečkou vymícháme hladké a lesklé těsto, ze kterého rukama tvarujeme menší buchtičky, které pokládáme na vymaštěný plech. Na bocích je potíráme rozpuštěným tukem, aby se neslepily. Necháme je asi 30 minut vykynout a potom je upečeme ve středně vyhřáté troubě. Pokud se buchtičky při pečení slepily, oddělíme je a rozdělíme je na talíře. Poléváme teplým krémem. zdobit můžeme například nastrouhanou čokoládou nebo kouskem ovoce.
Příprava krému:
V mléce rozmícháme žloutky, mouku, moučkový cukr a vanilkový cukr. Za stálého míchání uvaříme hustší krém.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,893x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dukátové buchtičky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!