Dukátové buchtičky

Suroviny

400 ml mléka
30 g droždí
1 lžíce cukru krystal
400 g polohrubé mouky
sůl
40 g cukru moučka
1 žloutek
30 g másla
Krém:
500 ml mléka
2 žloutky
20 g hladké mouky
40 g práškového cukru
1 vanilkový cukr

recept nemá fotografii

Postup

V misce rozmícháme droždí s cukrem, až se rozpustí na kaši. Přidáme několik lžic mléka, lžičku cukru a trochu mouky. Lehce promícháme a takto připravený kvásek necháme v teplé místnosti vykynout. Mouku promícháme s moučkovým cukrem, solí, přidáme vykynutý kvásek, žloutek a rozpuštěné máslo. Vařečkou vymícháme hladké a lesklé těsto, ze kterého rukama tvarujeme menší buchtičky, které pokládáme na vymaštěný plech. Na bocích je potíráme rozpuštěným tukem, aby se neslepily. Necháme je asi 30 minut vykynout a potom je upečeme ve středně vyhřáté troubě. Pokud se buchtičky při pečení slepily, oddělíme je a rozdělíme je na talíře. Poléváme teplým krémem. zdobit můžeme například nastrouhanou čokoládou nebo kouskem ovoce.
Příprava krému:
V mléce rozmícháme žloutky, mouku, moučkový cukr a vanilkový cukr. Za stálého míchání uvaříme hustší krém.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,686x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dukátové buchtičky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist