Játrové jehly
Suroviny
400 g vepřových jater
200 g šunkového salámu
2 cibule
2 velká jablka
sůl
olej
kečup

Postup
Opraná a osušená vepřová játra si nakrájíme na menší plátky. Jablka oloupeme a také nakrájíme na plátky asi 4 mm silné. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a rozebereme na lístečky. Kolečka krájeného šunkového salám překrojíme na poloviny. Takto připravené suroviny napichujeme na jehly či na špejle, střídáme cibuli, játra, jablka, přeložené půlkolečko salámu. Připravené špízy lehce okořeníme mletým pepřem a pokud je budeme grilovat, pokapeme je trochou oleje. Druhou možností je, opéci je po všech stranách na rozpáleném tuku (olej, sádlo). Podáváme je s bramborem a pokapeme je kečupem. Zeleninová obloha např. jako je na obrázku, není rozhodně na závadu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,450x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Játrové jehly
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!