Boršč Anita Vranov

Suroviny

kousek uzeného masa s kostí
kousek hovězího masa
(i zbytky drůbežího či vepřového)
celer
petržel
mrkev
cibule
čerstvá červená řepa
kysané zeli
3 lžíce kečupu
1 lžíce rajského protlaku
sladká (zakysaná) smetana
nové koření
celý pepř
sladká paprika
50 g másla
3 lžíce hladké mouky
sůl
špetka tymiánu
1 lžička podravky
několik kapek tabasca
několik kapek maggi

recept nemá fotografii

Postup

Na každý boršč, a tento zvláště, je potřeba velké množství surovin. Jeho příprava je dost pracná, takže se vyplatí připravit alespoň pět litrů této vydatné polévky. Nikdy ho totiž není dost a nejvíce chutná až v době, kdy se dojídají poslední kapky.
Základem boršče je dobrý masový vývar, na který použijeme uzené maso s kostmi (např. uzená žebra) a kousek hovězího masa (přední, zadní). Můžeme použít i kousek drůbežího či vepřového masa. Maso vložíme do studené vody, osolíme a pomalu vaříme asi 3 hodiny. Jakmile je vývar hotov, maso z vývaru vyjmeme a dáme stranou. Připravíme si světlou jíšku z másla a hladké mouky. Na pánvi zpěníme cibulku na másle a přidáme mletou papriku, zamícháme. Přidáme jíšku, kečup a rajský protlak, kysané zelí a zalijeme vývarem. Dále přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a vše dobře povaříme. Na závěr vsypeme oloupanou a na hrubém struhadle nakrájenou čerstvou červenou řepu (v nouzi lze použít i nakládanou), na kostičky nakrájené maso, přilijeme smetanu a okořeníme Podravkou, Tabascem a polévkovým kořením Magi. Boršč podáváme jako samostatné jídlo, pro velké hladovce můžeme přiložit i pár krajíců čerstvého chleba.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,543x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Boršč Anita Vranov


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist