Smažený květák

Suroviny

1 velký květák
sůl
strouhanka
3 vajíčka
200 ml mléka
5 lžic hladké mouky
olej na fritování či smažení

recept nemá fotografii

Postup

Květák na smažení vybíráme kvalitní, s pevnými a bílými růžičkami. Rozdělíme jej na několik částí a částečně uvaříme v osolené vodě. Doba vaření květáku záleží na velikosti jednotlivých dílů - květák by měl zůstat i po uvaření dostatečně pevný a neměl by se "rozpadat" při dalším zpracování. Připravíme si tři menší misky s vyšším okrajem. Do jedné dáme hladkou mouku, ve druhé rozšleháme tři vajíčka se špetkou soli a trochou mléka a do třetí dáme strouhanku. Jednotlivé uvařené kusy květáku postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Strouhanku se snažíme trochu přitisknout, aby při smažení neopadávala. Nejlépe se květák smaží ve fritovacím hrnci, protože se osmaží rovnoměrně ze všech stran. Pokud jej budeme smažit v kastrolu či na pánvi, počítáme s tím, že budeme potřebovat více tuku. Po osmažení necháme přebytečný tuk okapat nebo "odsát" na ubrousku. Podáváme s vařenými brambory a s tatarskou omáčkou. Ke smaženému květáku se dobře hodí například hlávkový salát.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,419x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smažený květák


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist