Králík na bazalce
Suroviny
1,5 kg králičího masa (i s kostmi)
sůl
mletý pepř
1 lžíce bazalky
2 stroužky česneku
olej
4 cibule
2 mrkve
4 natě řapíkatého celeru
300 ml červeného vína
300 g zeleného hrášku
čerstvá nať bazalky
Postup
Z králíka připravíme porce, které osolíme a naložíme do směsi oleje, sušené bazalky, prolisovaného česneku a mletého pepře. Ponecháme v chladnu alespoň dvě hodiny. Mezitím si připravíme hrubě nasekanou cibuli, na plátky nakrájenou mrkev a na špalíčky nakrájené celerové řapíky (předem jsme je zbavili tenké blány na povrchu). Porce králíka prudce opečeme na oleji, přidáme všechnu zeleninu a také ji opečeme, zalijeme červeným vínem a pod pokličkou dusíme doměkka. V závěru přidáme zelený hrášek, prohřejeme a maso podáváme posypané sekanou čerstvou bazalkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.Poznámka: Lze připravovat i z kuřecího masa (vyzkoušela jsem vykostěná kuřecí stehna) a chutná to také moc dobře (ovšem trochu jinak než klasické kuřecí maso).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,892x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík na bazalce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!