Králík na bazalce
Suroviny
1,5 kg králičího masa (i s kostmi)
sůl
mletý pepř
1 lžíce bazalky
2 stroužky česneku
olej
4 cibule
2 mrkve
4 natě řapíkatého celeru
300 ml červeného vína
300 g zeleného hrášku
čerstvá nať bazalky

Postup
Z králíka připravíme porce, které osolíme a naložíme do směsi oleje, sušené bazalky, prolisovaného česneku a mletého pepře. Ponecháme v chladnu alespoň dvě hodiny. Mezitím si připravíme hrubě nasekanou cibuli, na plátky nakrájenou mrkev a na špalíčky nakrájené celerové řapíky (předem jsme je zbavili tenké blány na povrchu). Porce králíka prudce opečeme na oleji, přidáme všechnu zeleninu a také ji opečeme, zalijeme červeným vínem a pod pokličkou dusíme doměkka. V závěru přidáme zelený hrášek, prohřejeme a maso podáváme posypané sekanou čerstvou bazalkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.Poznámka: Lze připravovat i z kuřecího masa (vyzkoušela jsem vykostěná kuřecí stehna) a chutná to také moc dobře (ovšem trochu jinak než klasické kuřecí maso).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,947x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík na bazalce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!