Grilované ryby
Suroviny
4 velké rybí filety
sůl
mletý pepř
mletá paprika
citrónová šťáva
olej
Postup
Na tuto jednoduchou, lehkou a zdravou přípravu ryb můžeme použít mražené rybí filety s kůží - prodávají se pod názvem rybí filety ke grilování. Jejich výhodou je, že jsou perfektně připravené, stačí je nechat pouze rozmrazit. Po rozmražení z nich vysajeme ubrouskem přebytečnou vodu, pokapeme je citrónovou šťávou a necháme pár minut odležet. Mezitím si dáme do hrnečku asi tři lžíce oleje, přidáme mletý pepř (větší špetku) a mletou papriku (rovnou kávovou lžičku). Dobře promícháme a touto směsí potřeme rybí filety po obou stranách. Grilujeme nejdříve po straně s kůží, křehké rybí maso tak lépe vydrží pohromadě. Hotové lehce osolíme. Podáváme se syrovou zeleninou a novými bramborami.
Poznámka: stejným způsobem můžeme samozřejmě připravovat také čerstvé ryby.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,528x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Grilované ryby
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!