Polévka "fofr"
Suroviny
3 brambory (nejlépe nové)
3 lžíce nasekaného libečku
3 stroužky česneku
3 lžíce sušených hub
mletý pepř
sůl
1 lžíce sádla
3 krajíce chleba
Postup
Nejdříve přelijeme sušené houby horkou vodou a necháme je v ní chvíli stát, aby trochu nabobtnaly. Dáme si vařit vodu na polévku a než začne vřít, očistíme si brambory a nakrájíme je na kostičky - mohou být i větší. Libečkovou nať opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Do vařící vody dáme nakrájené brambory, houby, sůl, mletý pepř a česnek a jakmile jsou brambory měkké, přidáme i nasekaný libeček. Mezitím si opečeme na pánvi na lžíci rozpuštěného sádla chléb nakrájený na kostičky a vkládáme jej do polévky až v okamžiku podávání.
Poznámky:
Samozřejmě v houbové sezóně můžeme nahradit sušené houby houbami čerstvými (nejlepší jsou hřibovité). Polévku je možné zahustit smetanou, ve které jsme rozmíchali žloutek.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,453x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Polévka "fofr"
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!