Polévka "fofr"

Suroviny

3 brambory (nejlépe nové)
3 lžíce nasekaného libečku
3 stroužky česneku
3 lžíce sušených hub
mletý pepř
sůl
1 lžíce sádla
3 krajíce chleba

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve přelijeme sušené houby horkou vodou a necháme je v ní chvíli stát, aby trochu nabobtnaly. Dáme si vařit vodu na polévku a než začne vřít, očistíme si brambory a nakrájíme je na kostičky - mohou být i větší. Libečkovou nať opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Do vařící vody dáme nakrájené brambory, houby, sůl, mletý pepř a česnek a jakmile jsou brambory měkké, přidáme i nasekaný libeček. Mezitím si opečeme na pánvi na lžíci rozpuštěného sádla chléb nakrájený na kostičky a vkládáme jej do polévky až v okamžiku podávání.
Poznámky:
Samozřejmě v houbové sezóně můžeme nahradit sušené houby houbami čerstvými (nejlepší jsou hřibovité). Polévku je možné zahustit smetanou, ve které jsme rozmíchali žloutek.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,305x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Polévka "fofr"


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist