Sýrová roláda I

Suroviny

400 g eidamu
150 g másla
1 lžíce sardelové pasty
2 vejce
1 klobása
1 zelená paprika
2 měkké tavené sýry
100 g tvrdého salámu (např.vysočiny)

recept nemá fotografii

Postup

Vejce si dáme uvařit natvrdo a po zchladnutí je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme i klobásu a zelenou papriku (nemusí být nutně zelená, dobře vypadá i chutná také červená nebo žlutá paprika). Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme sardelovou pastu a tavené sýry a společně ještě promícháme. Do této hmoty přidáme nakrájená vejce, klobásu a papriku. Z eidamu sejmeme slupku a vložíme jej do mikrotenového sáčku větších rozměrů. Ideální rozměry sáčku jsou zhruba ve velikosti plátu rolády. Do hrnce si dáme vařit vodu a do ní vložíme sýr v mikrotenovém sáčku - samozřejmě tak šikovně, aby dovnitř k sýru nenatekla voda! Zatím si připravíme vál, na kterém budeme roládu tvarovat, váleček na těsto a alobal. Po ruce máme také mísu s hmotou na plnění rolády. Je nezbytně nutné mít vše připravené, protože vlastní výroba rolády musí probíhat rychle a bez zbytečného zdržování. Jakmile máme vše připraveno, věnujeme pozornost sýru. Občas sáček vyzvedneme z vody a zkusíme zjistit, zda se sýr již dostatečně vláčný a dá se tvarovat. Když si nejsme jisti, můžeme jej přenést i se sáčkem na vál a zkusit jej přes sáček rozválet. Pokud to ještě dobře nejde, vrátíme sýr do vody a necháme ho ještě více rozehřát. Jakmile je sýr dostatečně měkký, rozválíme jej válečkem na požadovanou velikost (sýr zůstává během rozvalování uvnitř sáčku). Jakmile máme k dispozici dostatečně velký plát, sáček rozřízneme a začínáme roládu plnit. Po celé ploše ji lehce potřeme připravenou máslovou hmotou a potom poklademe kolečky tvrdého salámu. Na něj opět naneseme všechnu zbývající hmotu. S pomocí zbytků mikroténového sáčku roládu stočíme. Snažíme se, aby byla co nejpevnější. Zabalíme ji do alobalu a dáme vychladit do ledničky. Jakmile ztuhne (trvá to několik hodin), je možné ji krájet ostrým nožem na tenké plátky a podávat. Samozřejmě ji můžeme doplnit čerstvou zeleninou - například zeleným salátem, rajčaty či ředkvičkami. Z pečiva je ideální veka - plátky rolády lze klást na plátky veky.
Poznámka:
Je to nápadité pohoštění, které lze připravit den předem. Recept lze samozřejmě modifikovat podle surovin, které máte k dispozici. Lze vypustit například uzeniny, přidat zelené bylinky, sterilovaný hrášek či sterilovanou kukuřici apod. Při podávání samozřejmě nezapomínáme na dobré víno.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,527x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sýrová roláda I


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist