Rybí karbanátky

Suroviny

800 g filé
2 cibule (šalotky)
1 lžíce másla
250 ml mléka
100 g pečiva (veka, rohlíky)
3 vejce
1 lžíce sekaného kopru
sůl
pepř
olej na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Šalotku oloupeme, nadrobno posekáme a na rozehřátém másle necháme zesklovatět. Pečivo namočíme asi na 10 minut do mléka. Potom je vymačkáme a rozmixujeme se šalotkou, na kostky pokrájeným rybím filé, vejci, koprem, petrželkou, solí a pepřem. Z hmoty rukama vytvarujeme asi 6 karbanátků. Vytvarované karbanátky můžeme lehce ještě obalit ve strouhance, kterou dobře přitiskneme. Karbanátky osmažíme na pánvi na oleji. Podáváme na listech salátu s plátky jablek, banánu a kolečky cibule. Dobré jsou také s bramborovým salátem.
Obměny:
Místo kopru a zelené petrželky lze použít 3 lžíce nadrobno pokrájených lístků meduňky nebo estragonu. Jindy zase můžeme do rybí směsi přimíchat vařenou a najemno nastrouhanou mrkev nebo na malé kostičky nakrájené jablko. Kdo má rád česnek, může vmíchat i prolisovaný stroužek česneku..

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,090x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rybí karbanátky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist