Grilované makrely
Suroviny
4 makrely (zmražené)
zelená petrželka
grilovací koření na ryby
olej
sůl
2 mladé cukety
2 rajčata

Postup
Vykuchané makrely necháme rozmrazit, dobře opláchneme, ale hlavu ani ocasní ploutve zatím neoddělujeme. Břišní dutinu vytřeme solí a naplníme ji snítkami zelené petrželky. Dvě lžičky grilovacího koření na ryby rozmícháme se dvěma lžícemi oleje a touto směsí potřeme povrch ryb. Makrely klademe na gril a grilujeme po obou stranách dozlatova. Během grilování je můžeme znovu potřít zbytkem grilovacího koření rozmíchaného v oleji. Mladé cukety omyjeme a nakrájíme na plátky asi 3 mm silné. Také rajčata omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Asi v polovině doby grilování je přidáme na grilovací rošt k rybám a také je grilujeme po obou stranách. Hotové makrely obložíme na talíři grilovanými plátky cuket a rajčat (můžeme je mírně posolit). Ryby servírujeme celé, hlavu a ploutve si oddělují až strávníci na talíři. Jako příloha se hodí vařené brambory, ale stačí i čerstvý chléb.
Poznámka:
Počítejte s tím, že grilování na dřevěném uhlí bude trvat zhruba asi hodinu. Při použití elektrického grilu záleží na jeho výkonu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,244x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Grilované makrely
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!