Grilované makrely

Suroviny

4 makrely (zmražené)
zelená petrželka
grilovací koření na ryby
olej
sůl
2 mladé cukety
2 rajčata

recept nemá fotografii

Postup

Vykuchané makrely necháme rozmrazit, dobře opláchneme, ale hlavu ani ocasní ploutve zatím neoddělujeme. Břišní dutinu vytřeme solí a naplníme ji snítkami zelené petrželky. Dvě lžičky grilovacího koření na ryby rozmícháme se dvěma lžícemi oleje a touto směsí potřeme povrch ryb. Makrely klademe na gril a grilujeme po obou stranách dozlatova. Během grilování je můžeme znovu potřít zbytkem grilovacího koření rozmíchaného v oleji. Mladé cukety omyjeme a nakrájíme na plátky asi 3 mm silné. Také rajčata omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Asi v polovině doby grilování je přidáme na grilovací rošt k rybám a také je grilujeme po obou stranách. Hotové makrely obložíme na talíři grilovanými plátky cuket a rajčat (můžeme je mírně posolit). Ryby servírujeme celé, hlavu a ploutve si oddělují až strávníci na talíři. Jako příloha se hodí vařené brambory, ale stačí i čerstvý chléb.
Poznámka:
Počítejte s tím, že grilování na dřevěném uhlí bude trvat zhruba asi hodinu. Při použití elektrického grilu záleží na jeho výkonu.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,961x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Grilované makrely


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist