Tykvový moučník

Suroviny

500 g polohrubé mouky
1 vejce
1 lžíce tuku
vlažná voda nebo mléko na zadělání
sůl
1 vanilkový cukr
tuk na vymazání formy
šlehačka na ozdobení

Náplň:
1 kg žlutomasé tykve
500 g tvarohu
1 lžíce cukru
1 kelímek jogurtu nebo zakysané smetany
2 vejce
strouhanka na zahuštění

recept nemá fotografii

Postup

Tykev oloupeme, vyjmeme semeníky, dužinu nastrouháme na okurkovém struhadle a necháme chvíli odstát. Můžeme i mírně osolit. Mezitím vyklepneme do mouky vejce, rozdrobíme tuk a těsto zaděláme trochou teplé vody nebo ohřátého mléka. Na pomoučeném vále ho zpracujeme dotuha, rozdělíme na tři díly a vyválíme na pláty velikosti koláčové formy. Odstátou tykev vymačkáme, abychom z ní odstranili tekutinu, vmícháme tvaroh, jogurt nebo smetanu a rozšlehaná vejce. Podle chuti osladíme a zahustíme strouhankou. První plát těsta vložíme do vymaštěné formy a potřeme ho tence náplní, překryjeme druhým plátem těsta, opět potřeme náplní, překryjeme dalším plátem a opět potřeme zbytkem náplně. Posypeme vanilkovým cukrem a v předehřáté troubě upečeme. Po vychladnutí ozdobíme šlehačkou.
Poznámka: Jde o recept původem z Chorvatska, jistě se hodí některým pěstitelkám dýní, které řeší každý podzim problém, jak ji zpracovat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 970x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tykvový moučník


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist