Tykvový moučník
Suroviny
500 g polohrubé mouky
1 vejce
1 lžíce tuku
vlažná voda nebo mléko na zadělání
sůl
1 vanilkový cukr
tuk na vymazání formy
šlehačka na ozdobení
Náplň:
1 kg žlutomasé tykve
500 g tvarohu
1 lžíce cukru
1 kelímek jogurtu nebo zakysané smetany
2 vejce
strouhanka na zahuštění
Postup
Tykev oloupeme, vyjmeme semeníky, dužinu nastrouháme na okurkovém struhadle a necháme chvíli odstát. Můžeme i mírně osolit. Mezitím vyklepneme do mouky vejce, rozdrobíme tuk a těsto zaděláme trochou teplé vody nebo ohřátého mléka. Na pomoučeném vále ho zpracujeme dotuha, rozdělíme na tři díly a vyválíme na pláty velikosti koláčové formy. Odstátou tykev vymačkáme, abychom z ní odstranili tekutinu, vmícháme tvaroh, jogurt nebo smetanu a rozšlehaná vejce. Podle chuti osladíme a zahustíme strouhankou. První plát těsta vložíme do vymaštěné formy a potřeme ho tence náplní, překryjeme druhým plátem těsta, opět potřeme náplní, překryjeme dalším plátem a opět potřeme zbytkem náplně. Posypeme vanilkovým cukrem a v předehřáté troubě upečeme. Po vychladnutí ozdobíme šlehačkou.
Poznámka: Jde o recept původem z Chorvatska, jistě se hodí některým pěstitelkám dýní, které řeší každý podzim problém, jak ji zpracovat.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,116x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Tykvový moučník
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!