Pikantní špagety s česnekem
Suroviny
400 g špaget
3 lžíce olivového oleje nebo 50 g másla
4 velké stroužky česneku
1 feferonka (větší)
hrst petrželové natě

Postup
Pro tento pokrm je zvlášť vhodný olivový olej, ale pokud jej nemáte, můžete použít místo něj máslo. Špagety uvaříme podle návodu v mírně osolené vodě a scedíme. Na oleji (nebo na másle) krátce osmahneme prolisovaný česnek a přidáme jemně nasekanou feferonku. Zelenou petrželku opláchneme, necháme okapat a jemně nakrájíme. Těstoviny přidáme na pánev a promícháme se s česnekovým olejem, feferonkou a zelenou petrželkou. Jakmile se těstoviny promastí, stáhneme je z ohně a podáváme. Dobrým vínkem k tomu nic nepokazíme.
Poznámka: Feferonku lze vynechat, ale potom jsou špagety méně pikantní.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,092x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pikantní špagety s česnekem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!