Slavnostní kuře

Suroviny

1 kuře
50 g slaniny
100 g másla
olej
pepř
sůl
1 cibule
5 žampionů
100 g drůbežích jater

recept nemá fotografii

Postup

Kuře dobře omyjeme, necháme okapat a rozdělíme na čtvrtiny, osolíme a opepříme. V kastrolu rozehřejeme máslo a na něm osmahneme nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme připravené porce kuřete, v základu je opečeme po obou stranách, mírně podlijeme a v troubě pečeme doměkka. Potom maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou. Krátce podusíme, do vzniklé šťávy dáme na plátky nakrájené žampiony a kousky drůbežích jater. Ještě jednou trochu podusíme. Podáváme s bramborem nebo s rýží, porce masa přeléváme šťávou s žampiony a játry.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,345x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Slavnostní kuře


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist