Kavkazský džuveč

Suroviny

1 balíček zmraženého leča (nebo čerstvé papriky a rajčata)
2 cibule
5 vařených brambor
500 g vepřového masa
100 g dušené rýže
mletá paprika
pepř
sůl
zelená petrželka
sádlo

recept nemá fotografii

Postup

Uvaříme si brambory a podusíme rýži (s výhodou ale použijeme i zbytky těchto surovin od jiného jídla). Brambory nakrájíme na tenčí kolečka a rozdělíme je na dvě poloviny. Papriky a rajčata nakrájíme na nudličky, cibuli také, promícháme a necháme zvlášť. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme a opečeme v rozpáleném sádle.Vyjmeme ho ze šťávy a dáme stranou na talíř. Do šťávy přilijeme asi půl sběračky vody a povaříme ji. Rýži nasypeme na rozpálený tuk, smícháme se zelenou petrželkou, hodně zasypeme paprikou a důkladně promícháme. Na dno tukem vytřené zapékací misky poklademe polovinu plátků brambor, nasypeme polovinu směsi zeleniny, na ní dáme rýži, maso a druhou část zeleniny a končíme druhou polovinou brambor. Vše zalijeme šťávou z masa a pečeme v troubě dozlatova.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,822x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kavkazský džuveč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist