Kavkazský džuveč
Suroviny
1 balíček zmraženého leča (nebo čerstvé papriky a rajčata)
2 cibule
5 vařených brambor
500 g vepřového masa
100 g dušené rýže
mletá paprika
pepř
sůl
zelená petrželka
sádlo

Postup
Uvaříme si brambory a podusíme rýži (s výhodou ale použijeme i zbytky těchto surovin od jiného jídla). Brambory nakrájíme na tenčí kolečka a rozdělíme je na dvě poloviny. Papriky a rajčata nakrájíme na nudličky, cibuli také, promícháme a necháme zvlášť. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme a opečeme v rozpáleném sádle.Vyjmeme ho ze šťávy a dáme stranou na talíř. Do šťávy přilijeme asi půl sběračky vody a povaříme ji. Rýži nasypeme na rozpálený tuk, smícháme se zelenou petrželkou, hodně zasypeme paprikou a důkladně promícháme. Na dno tukem vytřené zapékací misky poklademe polovinu plátků brambor, nasypeme polovinu směsi zeleniny, na ní dáme rýži, maso a druhou část zeleniny a končíme druhou polovinou brambor. Vše zalijeme šťávou z masa a pečeme v troubě dozlatova.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,025x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kavkazský džuveč
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!