Švestková povidla
Suroviny
1 kg švestek
500 g želírovacího cukru Speciál (2:1)
šťáva z jednoho citronu
4 lžíce slivovice

Postup
Švestky omyjeme, osušíme a vypeckujeme je. Rozmixujeme je, přimícháme želírovací cukr a přikryté je ponecháme v klidu 3-4 hodiny. Potom je přivedeme k varu a prudce vaříme za stálého míchání 4 minuty. Přidáme slivovici. Naplníme do horkých, dobře vymytých a osušených sklenic a neprodyšně je uzavřeme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,473x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Švestková povidla
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!