Opilá buchta

Suroviny

4 vejce
8 lžic cukru
5 lžic oleje
18 lžic polohrubé mouky
5 jablek střední velikosti
15 kakaových piškotů
3 lžíce rumu
1 lžíce prášku do pečiva
půl lžičky soli
máslo na vymazání formy

recept nemá fotografii

Postup

Oloupaná jablka rozdělíme na osminky, zbavíme jádřinců a podusíme na pařáku asi 10 minut. Jablka by se neměla rozpadat!! Ze čtyř bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme 4 žloutky, pak 8 rovných lžic cukru krupice, půl lžičky soli, 5 lžic oleje a postupně přidáváme 16 lžic polohrubé mouky promíchané s práškem do pečiva. Formu (nebo remosku) vytřeme kouskem másla, vysypeme 2 lžícemi polohrubé mouky a nalijeme do ní polovinu těsta. Povrch poklademe kakaovými piškoty namočenými v rumu, zalijeme druhou polovinou těsta a poklademe osminkami jablek (širší stranou nahoru). Pečeme asi 20 minut v troubě zahřáté na 200 stupňů.
Poznámka: Chceme-li tento moučník připravit pro děti, pokapeme piškoty místo rumem ovocnou šťávou (například rybízovou, malinovou apod.). Nenajdete-li ve vašem supermarketu kakaové piškoty, můžete použít jakýkoliv perník s čokoládovou polevou i bez a nakrájet ho na kousky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,307x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Opilá buchta


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist