Guláš pro Václava
Suroviny
600-800 g václavek (nebo směs jiných hub)
100 g slaniny
2 cibule
4 stroužky česneku
sůl
kmín
majoránka
mletá sladká paprika
2 lžíce kečupu
2-3 krajíce staršího chleba
sádlo

Postup
Houby očistíme a pokrájíme. Nemáme-li k dispozici václavky, lze použít i směs hub, ale václavky by v ní přesto neměly chybět, protože dodávají tomuto guláši neopakovatelnou chuť. V kastrolu si rozpálíme sádlo (stačí 2-3 lžíce), zpěníme na něm pokrájenou cibuli a vložíme na ni nakrájené houby. Osolíme, přidáme špetku kmínu a majoránky, rozetřený česnek, vše promícháme a nechám osmahnout. Jakmile houby pustí vodu, přidáme drobné kostičky slaniny, ztlumíme příkon energie a slaninu necháme rozpustit. Poté přidáme dvě lžíce sladké mleté papriky a hned i dvě lžíce kečupu, promícháme a podlijeme horkou vodou nebo vývarem tak, aby houby nebyly zcela ponořené. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit do změknutí. Mezitím si nastrouháme chléb bez kůrky, ke konci dušení jím zasypeme omáčku a promícháme. V případě potřeby ještě přilijeme vodu nebo vývar a vaříme za stálého míchání ještě 15 minut. Nejvhodnější přílohou je čerstvý chléb.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,833x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Guláš pro Václava
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!