Tvarohový koláč s hruškami

Suroviny

Těsto:
175 g měkkého netučného tvarohu
60 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 žloutek
4 lžíce mléka
4 lžíce oleje
špetka soli
350 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
strouhaná citrónová kůra

Na obložení:
1 kg malých tvrdých hrušek
1 lžíce hruškovice
50 g mletých oříšků
400 g zakysané smetany light
8 lžic cukru
3 vejce
2 lžíce másla

recept nemá fotografii

Postup

Z uvedených přísad uhněteme hladké těsto. Hrušky oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádřince. Zaoblené strany hrušek několikrát vodorovně nařízneme a hrušky pokapeme hruškovicí. Těsto rozválíme přímo na vymaštěném plechu, posypeme mletými oříšky a obložíme hruškami. Zakysanou smetanu rozmícháme s vejci a 5 lžícemi cukru a přelijeme jí hrušky. Rovnoměrně ji rozetřeme po celém koláči. Koláč pečeme nejprve v troubě předehřáté na 200 stupňů, po 10 minutách příkon ztlumíme asi na 180 stupňů a pečeme zhruba dalších 30 minut. Potom hrušky na povrchu koláče potřeme rozpuštěným máslem a posypeme zbytkem cukru a necháme mírně zkaramelizovat. Nejlépe to jde pod rozpáleným grilem trouby. Pokud gril nemáme, vložíme koláč znovu, ale jen na krátkou chvíli, do rozpálené trouby.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,473x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tvarohový koláč s hruškami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist