Bylinkové těstoviny
Suroviny
300 g polohrubé mouky
5 lžic jemně nakrájených bylinek
2 vejce
trochu studené vody
1 lžička oleje
Postup
Použít můžeme např. následující bylinky: libeček, petrželovou nať, pažitku, kerblík, meduňku, bazalku. Čerstvé bylinky opláchneme, necháme okapat a jemně nakrájíme (nasekáme). Všechny suroviny včetně bylinek zpracujeme na těsto a tence ho vyválíme (tady nám dobře poslouží speciální nudlový váleček, ale i normálním válečkem na těsto lze při troše snahy a zkušenosti dosáhnout tenkého nudlového těsta). Těsto necháme sušit (na vále nebo na čisté utěrce). Po usušení ho nakrájíme (na nudle, flíčky apod.) a vaříme jako ostatní těstoviny tj. v osolené vodě. Dobu vaření si musíme pohlídat - záleží na velikosti těstovin. Obecně však můžeme počítat s tím, že se budou vařit kratší dobu než těstoviny kupované. Takto připravené těstoviny jsou sice pracnější, ale je to zajímavá a chutná příloha k masovým pokrmům.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,592x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bylinkové těstoviny
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!