Bylinkové těstoviny

Suroviny

300 g polohrubé mouky
5 lžic jemně nakrájených bylinek
2 vejce
trochu studené vody
1 lžička oleje

recept nemá fotografii

Postup

Použít můžeme např. následující bylinky: libeček, petrželovou nať, pažitku, kerblík, meduňku, bazalku. Čerstvé bylinky opláchneme, necháme okapat a jemně nakrájíme (nasekáme). Všechny suroviny včetně bylinek zpracujeme na těsto a tence ho vyválíme (tady nám dobře poslouží speciální nudlový váleček, ale i normálním válečkem na těsto lze při troše snahy a zkušenosti dosáhnout tenkého nudlového těsta). Těsto necháme sušit (na vále nebo na čisté utěrce). Po usušení ho nakrájíme (na nudle, flíčky apod.) a vaříme jako ostatní těstoviny tj. v osolené vodě. Dobu vaření si musíme pohlídat - záleží na velikosti těstovin. Obecně však můžeme počítat s tím, že se budou vařit kratší dobu než těstoviny kupované. Takto připravené těstoviny jsou sice pracnější, ale je to zajímavá a chutná příloha k masovým pokrmům.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,435x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bylinkové těstoviny


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist